Mae Phim

 

Laem Mae Phim Beach en pärla på Thailands östkust

Mindre än 2 timmar, på den nybyggda motorvägen, från Bangkoks internationella flygplats ligger Mae Phim.

Mae Phim har länge varit känt bland thailändarna själva. Här har thailands kronprins sitt stora hus, här finns flera hotel, restauranger och stranden är en populär plats för thailändarna själva på helgerna.

Mae Phim kallas även för Laem Mae Phim, där Laem står för ordet "udde". I thailändskan finner vi ordet Koh för "ö"

Restauranglivet är ett av de bästa i hela Thailand med alla seafood restauranger .

 

Koh Samet

 

Koh Samet på Thailands östkust!

Fler och fler faranger börjar få upp ögonen för Koh Samet som ett semestermål i Thailand. Tidigare var Koh Samet bara ett  semestermål för Thailändare. Koh Samet har länge varit ett favoritsemesterställe och tillflyktsort under helgerna för Thailändarna själva.

Koh Samet är en liten ö som i försörjs av turismen på Thailands östkust.  Koh Samet besöks helst under vardagarna då boenden har reducerade priser. På helgerna fylls nämligen ön av Thailändare. Koh Samet är relativt dyrt om man jämför med andra öar. Speciellt priserna på boende skiljer sig.

Ta sig till Koh Samet:
Bussar utgår från Eastern bus Temrinal, även kallad Ekkamai, i Bangkok. Tur och returbiljett kostar 255 baht inkl båten över.
Bussarna har AC, bussen tar ca: 3-5 timmar. Du anländer till Ban Phe, en liten hamnstad som har ett bra utbud på restauranger och shopping. Bussen stannar  300 meter från hamnen och väl där är det bara att sätta sig och vänta. På helgen går båten till Koh Samet en gång i timmen men på vardagarna och lågsäsong får man vänta tills tillräckligt många har kommit för att kapten skall få ekonomi på resan. Med lite otur kan väntan bli ganska lång.

Ban Phe

 

 

Ban Phe på Thailands Östkust!

Ban Phe är en liten fiskeby på Thailands östkust, 20 km öster om Rayong från Ban Phe går det båtar över till Koh Samet det tar ca 30 minuter och kostar runt 100 Baht. Koh Samet är en nationalpark vilket betyder att ni måste betala en parkavgift på 400 baht per vuxen och 200 baht per barn när ni anländer ön. Thailändarna betalar endast 10% av denna kostnad.Nere vid havet finns ett 50 tal resturanger som erbjuder riktigt god mat.

Koh Chang

 

 

Koh Chang på Thailands östkust!

Koh Chang är en mycket fin ö som blev känd ibland backpackers redan på 70-talet. I början på 90 talet var ön ett mecka för backpackers världen över. Sedan dess har mycket hänt, Koh Chang har idag många fina resort och mycket att göra för barn exempel: elefantridning, mini golf mm.

Rayong

 

 

Rayong på Thailands östkust!

Rayong är en storstad i Thailand likt Pattaya om även något mindre. Här finns mycket goda möjligheter till riktigt bra shopping med de stora varuhusen: Lotus, Caarefour, Index, Robinson mm.. Rayong är annars mest känt för det fiskeläge, Ban Phe - 15 km från själva staden Rayong

 

Rayongs fruktfestival.

Rayongs fruktfestival hålls i staden Rayong varje år i maj. Under dessa dagar har du verkligen möjligheten att se och smaka på provinsens alla fantastiska frukter, från de lite mer ovanliga: durian, rambutan and mangosteen till gamla
vanliga som ananas, banan, mango mm. Det hålls också färgsprakande parader genom staden samt olika
typer av tävlingar: fruktätartävlingar, skönhetstävlingar mm.

 

 

 

Kommentarer (0)

Inga kommentarer här ännu

Skriv dina kommentarer

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Bilagor (0 / 3)
Dela din plats