Anskaffa mark i Thailand.

MER
12 år 5 månader sedan #2048 av eken
Olika former för ägande av mark i Thailand

Leasa mark
Utlänningar har rätt att leasa mark på kortare eller längre tid. Leasingrätten kan registreras på 30 år och har en klausul som ger rätt till ytterligare två perioder på 30 år i taget. Totalt på ett kontrakt kan leasingtiden uppgå till 90 år.

Köp av mark genom thailändskt företag
Thailändska företag kan köpa land. Om en utlänning är VD eller aktieägare i majoritet kan han kontrollera marken genom företaget. Utlänningar kan inneha maximalt 49% av aktierna i ett thailändskt företag, medan resterande 51% måste innehas av thailändska medborgare.
Utlänningen kan dock ges mer röststarka aktier motsvarande svenska A-aktier som ger denna full kontroll av företaget. Thailändarna innehar B-aktier. De thailändska aktieinnehavarna har ingen som helst kontroll av företaget. De thailändska aktieägarna kan bytas ut när helst.

Vilken ägandeform för marken har ni valt?

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

MER
12 år 5 månader sedan #4036 av flintstone
Eftersom de flesta på det här forumet är Logans-kunder, så har de inte haft något större val, utan det handlar om det första alternativet, dvs leasad mark.
Om man sköter pappersarbetet rätt, så verkar det vara det säkraste alternativet. Jag känner inte till något fatt där man skulle ha blivit lurad på marken.
Däremot vet jag att så har hänt i det andra fallet, trots att (eller kanske därför att) man anlitat lokala advokater. Denna lösning kräver dessutom att det thailändska företaget driver någon slags verksamhet, om inte annat så på pappret, med bokföring, skatter osv. Jag har hört från flera håll att myndygheterna har mer och mer börjat intrssera sig i företag som skapats för markköp. Så varför gåra livet svårare än det redan är...

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

MER
12 år 5 månader sedan #4037 av karina
Svar från karina i ämnet Anskaffa mark i Thailand.
Är det samma regler vid köp av lägenhet?

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

MER
12 år 5 månader sedan #4038 av flintstone
Lägenhet, dvs. condominium har lite andra regler. Normalt är det så att utlänningar kan köpa en condo med full äganderätt, s.k. "freehold unit" under förutsättning att minst 51% av fastigheten förblir i thailändsk ägo. Därefter, för resten av lägenheterna gäller leasing, ofta på liknande vilkor som marken vid fristående hus. I fallet med Logans Avatara Condominium, Mae Phim, de sista lägenheterna kan "bara" leasas och ett påslag på 7% på priset i prislistan täcker hela leasingkostnaden.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.115 sekunder