piccolina

Branden i Mae Phim

IMG_3219_(Large)Hej alla härliga läsare! heart

Long time, no see.. Gästbloggare får jag nog kalla mig nu... wink
Jag är inte på plats i Mae Phim just nu men får info via vänner och bekanta som jag vill förmedla.

Nyårsafton så inträffade en stor brand orsakad av en förlupen raket som landade illa.
På strandgatan är ca 10 (uppskattningsvis, kan vara fler eller färre) restauranger slukade av lågorna av denna raket som alltså strax innan 12- slaget tog fel väg och landade på halmtaket till Phish Cafe´ (?). Sedan tog det eld i alla andra halmtak på de tätt liggande restaurangerna ända ner till kurvan (mot Ban Kram och Klaeng) vilket betyder att fd. One Bar som tydligen öppnade samma dag är den sista som blev eldhärjad.
Hotell Lom Talay är nästa byggnad, vilka tursamt klarade sig.

15 minuter senare och lika många brandbilar så var förödelsen ett faktum.


Det betyder att t ex fd. One Bar, Pla O, JoJo´s, Tang Gae, Bamboo, Phish Cafe´ och alla andra däremellan intilliggande är borta...
Av folk på plats har jag fått höra att det alltså är den nedersta delen av strandgatan som brunnit men att det efter Phish Cafe´ eller någon restaurang därifrån och hållet mot väster är helt oskadat vilket betyder att t ex italienaren La Capanna och Lyckys Saloon som båda två ligger precis i "gränsen" har klarat sig.

Tidningarna har uppenbarligen helt felaktigt vinklat det till att "hela byn blev evakuerad" och en turist på plats sa t om i kvällstidningen att han och hans sällskap skulle åka därifrån redan dagen därpå då inget fanns kvar av byn... Hmmmm...
Sådant gör mig heligt förbannad, stötta byn och njut av den för den står kvar!
Det är olyckligtvis restauranger som brunnit ner, men det finns fortfarande massor av ställen att äta på, en ljuvlig strand att vistas på och visst är 150-200m av strandvägen är ödelagd med allt vad det innebär för innehavarna - men byn består av mer då den väl är 4 km lång, skulle jag gissa!
Byn behöver oss boende västerlänningar och turister mer än någonsin just nu!
Jag håller med en person som är nere nu och bor på hotell mitt emot förödelsen som sa:
- "Tro mig, med detta fantastiska folks beslutsamhet så kommer de brunna restaurangerna att fungera om en månad!"

Det hoppas jag verkligen,inte för min egen skull såklart - men för det fantastiska thailändska folket som har sina verksamheter i vårt Paradis Mae Phim!
Jag hoppa och tror på honom - om 3 veckor är jag på plats, vi ses!

 

Ha det bäst!   

 

//Piccolina

Fortsätt läs mer
  12349 Träffar
  1 Kommentar
piccolina

Snart sitter vi i luften!

Snart sitter vi i luften!

Long time, no see... Men här kommer några rader..!

 

Nu är det bara 5 veckor innan vi sitter på planet till Paradiset!

Fick ju tag på biljetter med Lufthansa för 5069:- vilket jag tycker är helt kanon! Dessutom knappt någon väntetid i Frankfurt alls vare sig på ner eller ditvägen...

Annars kan det ju vara nästan dyrare att vara dumsnål., för gud vad det kan kosta att sitta på en flygplats i x antal timmar och vänta på flyget till Bangkok! Tänk dig att ni kanske är en hel familj med 2-3 barn som skall sitta i 8 timmar och vänta mellan Arlanda/Landvetter och Bangkok - trötta och hungriga..

Mat och shopping på en transitflygplats kan ju kosta hur mycket som helst, bara för 1 enda person!

Jag glömmer aldrig då syrran & jag satt 6 timmar på Ataturk i Istanbul - jättedyr flygplats - och spenderade ca 1000:- /pers under denna tid på mat, fika, shoppade lite o s v. hade ju kunnat lägga den tusenlappen på ett direktflyg och varit nere på 10 timmar i stället för 20 timmar, eller vad den totala restiden nu blev...


Eller då familjen satt en hel julafton på Wiens flygplats och hade jättetråkigt medans Tomten tassade runt här hemma i snödrivorna... 5 pesoner som vi är hade haft roligare om vi kommit ner i tid till ett trevligt Julbord på orten.. Inte heller hade plånboken mått sämre av det - 5 personer konsumerar mycket underen hel dag på en transitflygplats.

 

Numera är det oftast P och jag som åker själva och då väljer vi direktflyg eller flyg med korta transittider, ingen idé att vara dumsnål!

Så 5069:- kan man ju inte klaga på - och som vanligt tänker jag satsa på att tömma rödvinsförrådet... :-)

 

Vi ses i Paradiset!

 

//PICCOLINA

 

 

 

Fortsätt läs mer
  8870 Träffar
  3 Kommentarer
piccolina

Mae Phim växer så det knakar - men varsamt!

Mae Phim är en by i förvandling - och jag gillar det..!

Missförstå mig rätt... jag vill ha en varsam tillväxt och det måste man väl säga att det är i en by som har sådan här enorm potential.

Kan ju inte säga att jag såg den när vi var där första gången i januari 2008, potentialen alltså...

En spookey ort med massor av morrande hundar i flock som nafsade oss i hasorna, överallt beckmörkt på kvällarna och vårt område Bali som vi köpt hus på kändes som vore det utslängt långt ute i obygden på en leråker... Den gången åkte vi hem till Sverige med blandade känslor efter ett stopp på 3 dagar i Mae Phim mellan paradisöarna Koh Chang och Koh Samet tillsammans med barnen.

- "Men Gud, vad har vi gjort.." tänkte vi som köpt huset osett för vi hade alltså köpt i för oss okänt område.

 

Det har ju fler gjort, har vi hört av andra nu i efterhand - köpt sitt hus/lägenhet utan att känna till den här delen av Thailand..!

Men vi resonerade som så att det kan inte bli fel, vi har ju varit på många andra ställen i Thailand och olika delar av landet... och vi har gillat alla ställen vi varit på - så vi köpte osett!

Men nu satt vi där på planet på hemresan och kände att den här orten Laem Mae Phim var ju liiite annorlunda och kanske lite för... lite för... thailändsk.. eller hur man skall uttrycka sig.. Vi, som bara varit på turistorter i Thailand tidigare...

 

Sen åkte vi ner på sommaren samma år igen, och nu blev vi helt förälskade i orten! KÄRA!

Vi älskade det thailändska lugnet, mörkret på kvällarna och att byn "dör" kl. 22.00...

Härliga tidiga morgnar... Saknade inga butiker, inkastare, tjejbarer och allt prutande! Herregud, det är ju bara att åka någon timme så har man ju storstadens myller...

Tycker så mycket om thailändarnas nyfikenhet på oss falanger...

För att inte tala om vårt område Bali vi köpt vårt hus i - en egen by som ligger naturskönt med full service och bara 10 min med moppe från "storbyn" och inte att förglömma alla våra underbara och trevliga & roliga grannar!

Tänk vad mycket roligt och skoj vi har varit med om tillsammans!

 

På dessa ca 4 år som vi varit "med hus" i Mae Phim så har det ändrat sig en hel del...

T ex mer turister/faranger, mer butiker och restauranger, mer serviceinrättningar, mer städat och plockat på skräp nere i byn, hundarna borta ... bara för att nämna något av allt som "utvecklats". Thailändarna i byn är oftast nyfikna på oss och verkar gilla att vi finns där och att få dela med sig av sin fina pärla, Laem Mae Phim..

Nu har vi ju varit ner många gånger och för varje gång ser och upptäcker vi saker vi inte tidigare sett, vi ser också nya saker ske, nya ställen öppna - så underbart!

Samt att allt i och omkring byn är så himla vackert!

 

Jag har redan planen klar för framtiden: Jag flyttar ner under vinterhalvåret så fort det bara går - måste bara få barnen utflugna och jobba klart först..! :-)

Under tiden har vi nu börjat hyra ut vårt hus och det känns väldigt spännande!

 

Laem Mae Phim i allas våra hjärtan!

 

//PICCOLINA

 

 

 

 

Fortsätt läs mer
  6982 Träffar
  1 Kommentar
piccolina

Pärlan Mae Phim

Jaha, då har man varit hemma i 6 veckor redan!

Tiden går så fort och det är snart dags att boka nästa resa - vilket man ju gör nästan meddetsamma när man kommit hem..

Vi skulle vara nere 5-26 januari och hade det underbart - de första 2 veckorna...

Sen var det en blöt fläck på klinkergolvet som såg till att vi blev kvar i 12 extra dagar i detta underbara land... med två avslagna revben som orsak, och en blödning innanför som gjorde att jag fick flygförbud.

7 februari landade vi på Arlanda efter att SOS International bokat om oss till 1:a class minsann med snittar och champagne, skulle nästan kunna bli van vid att åka så i fortsättningen men det säger min plånka "no-no" till. det var svängdörrar på allt från incheckning till avstigning och det allra bästa var att slippa boskapsfållan!

Att det sedan serverades champagne, kalvtournedos med pepparsås, ostbricka och chokladdessert gjorde ju inte resan sämre - nästan så det var värt att slänga sig på den där jä-la golvvasen i trä..!

Åsså stolen sen... styrdes med fjärrkontroll och var t o m reglerbar i svanken. Toppenskönt - det var bara det att när det släcktes ned för natten så såg jag varken fjärrsymboler eller knapparna som styrde det hela, så när jag vaknade i mörkret och behövde uppsöka damrummet så låg jag till slut i zick-sack och mina stackars revben gillade inte den sitt-upsen jag då tvingades göra för att komma upp ur denna "bekvämlighet"..!

Någon sade till mig innan flygresan -"Ta en sömntablett nu så du får sova gott under resan, då glömmer du din smärta".

-"Aldrig i livet, får jag enda gången i livet flyga 1:a class Bangkok - Stockholm så tänker jag vara vaken varje sekund, vill inte missa något!" ...zzz... oj vad gott jag sov efter en stund och 1 G&T samt några fingerborgar vin senare - 6 timmar på raken utan att vakna, det ni!

 

Nog om detta. Men oj, så mycket skoj det finns i Mae Phim nu om man jämför med ett par år sedan!

Nya restauranger, butiker och ställen att umgås på. Byn är ljusare på något vis och mer "tillrättalagd" för oss västerlänningar - även om det är långt till charteranpassning.

Det känns fortfarande genuint och byn är en skön blandning av lite turism och mycket thailändskt och alldeles fantastisk! Dock tycker jag att stranden vid vissa partier känns lite skräpig, medans andra är kliniskt städade... Det är främst vid de "öde" strandremsorna som det haltar med skräprensningen, men kommunen tar emellanåt hjälp av både Mae Phimborna själva och oss falanger för att göra även dessa partier fina.

Nu kan man ju inte styra över vädrets makter som påverkar detta med skräpet - men man kan ju faktiskt städa bort det... Båtar har väl i alla tider stjälpt ut sina sopor i öppet hav och glömt bort att det också alltid tar en ände mot en strand till slut - men då måste man ju också städa upp längs stränderna!

Thailändarna anses ju vara lite "skräpiga" av sig, lämnar sina rester på stranden efter pick-nick o s v, men jag tror de börjar tänka lite grann på det här, faktiskt.

 

Nu längtar i alla fall jag till nästa gång - som blir i oktober, tror jag.

Törs nästan inte skriva det men... måste ju en sväng till Kreta i sommar först! :-)

 

Ha det bra nu alla!

 

//PICCOLINA

 

 

 

 

Fortsätt läs mer
  5492 Träffar
  0 Kommentarer
piccolina

Om man skulle ta och plocka fram väskan snart...

Jag menar det..! Väskan skall nog fram snart..

 

Alla kvinnor vet vad jag menar.. Den skall stå framme på någon halvt undanskymd plats - kanske under trappen till övervåningen - så att man bara i förbifarten kan slänga ner "det mest nödvändigaste" som man absolut inte får glömma!

Bikinin - jätteviktigt, strumporna till flygningen, flygkoftan, barnbamylen man skall ta innan flygning, solbrillor o s v.

Ändå glömmer man ta på sig strumporna, koftan ligger oåtkomlig uppstuvad på bagagehyllan och pillren hamnade slutligen i fel väska hå, håjaja! Men där har den stått, väskan, för att transportera så himla mycket som man inte fick glömma att ta med sig...

Men jag skulle ändå inte göra som P gör; effektivt stuva ner lite lagom kvällen innan avfärd.. Kallingar, shorts o t-shirts - flipp-floppsen står redan där nere - så var det klart!

Herregud, man kan ju missa något! smiley Nej, det måste packas så att det i incheckningen kommer att klistras på en orange klisterlapp med "HEAVY" på väskan - annars har jag glömt någonting!

Förresten så väger man ju ihop, så det brukar ordna sig med mina tunga packningar.

Dessutom är det bara jag som tänker på att vi måste ta med viktiga oviktigheter såsom värmeljus, nya ljuslyktor (de gamla måste bytas ut), glöggen som skall intas med isbit ute på salan, disktrasor,inredningsgrejor,istärningspåsar, Västerbottenost, och återigen GLÖM INTE VÄRMELJUSEN!!!

 

Nu är det bar ca 5 veckor innan vi äntrar Thais härliga maskin, inte de allra fräschaste längre men de har ett drömmens skimmer omkring sig - de tar ju en ända ner till allas vårt underbara Paradis!

 

Vi ses där! 

 

//PICCOLINA

 

 

Fortsätt läs mer
  6729 Träffar
  2 Kommentarer
piccolina

Lite av varje att göra i Mae Phim..

Hej där alla!

Nu har jag fått lite skrivarlust igen, det beror ju på att jag själv skall ner snart och längtar så förbaskat mycket!

 

 

Fick en fråga från en reseledare för sin familj - oftast vi kvinnor/mammor yes - som skulle till Mae Phim och undrade vad som fanns att göra i byn. De skulle vara nere i 3 veckor och delade upp rutten på några dagar i Bangkok, mesta tiden i Mae Phim och så lite Koh Samet - kanonrutt, tycker jag!

Det var första gången hon och hennes familj skulle till dessa trakter, så här kommer lite tips från mig på olika göranden i krokarna runt Pimman, och ni andra får gärna "fylla på"...

 

Först och främst tycker jag man skall avsätta ett par dagar till att satsa på att "landa" i Mae Phimtillvaron för nu börjar några fantastiska veckor av återhämtning för en stressad själ från Skandinavien.

 

 

 

 

 

Hyr en moppe med vagn och tak så att familjen får plats och åk sedan runt lite och utforska omgivningarna.

Denna familjen hade hyrt ett hus på Blue Mango och då tycker jag att man behöver ett fordon av något slag så att både små och stora barn slipper gå så långt på kvällarna när man kanske vill in till byn lite smidigt.

Visst finns det både strand och matställen på nära håll, men utbudet blir så mycket större om man kan röra lite på sig... och är man en familj på 4-5 stycken så kan det vara skönt att kunna ta sig till olika ställen med t ex denna moppevariant - för att inte säga helt perfekt... och så slipper man vara helt beroende av skjuts till och från restaurangerna. För det är just vad som erbjuds av många restauranger och det är ju bra - ring och de hämtar samt kör er hem igen! Men lite jobbigt att alltid vara beroende av det och hur gör man om man äter på ett ställe och vill ta en liten kvällsstänkare någon annanstans, där man inte skjutsar..? Man kanske vill vara igång lite längre ibland...

Kan också då vara bra att i förväg ha bokat en sådan här moppe då det ibland har varit svårt att få tag i under högsäsong i januari, men jag såg nu att t ex Poppies Bakery också hade satsat på uthyrning av dylika så det är kanske inte något problem.

Man kanske t o m är flera familjer som åker tillsammans och då är det verkligen superbra att ha!

Fräs runt lite och bekanta er med omgivningarna, fråga andra på plats om ni undrar över något.

På kvällarna då man äter middag på någon restaurang, brukar trevliga bekantskaper uppstå, så fråga på vid sådana tillfällen. Många barnfamiljer under högsäsong, och flera bofasta från Sverige utflyttade barnfamiljer finns i lilla Pimman så både kompisar till ungarna och trevliga bekantskaper för mammor och pappor finns..!

 

På dagarna är det väl stranden som gäller? Var inte oroliga för maten som säljs i vagnar och nere på stranden - jättefräsht! Inga solstolar a la chartersängar, utan enkla solstolar av hyfsad kvalité på sina håll men inte stolar överallt. Här är det badlakan på sanden som gäller... inte heller en massa strandförsäljare, bara kanske någon enstaka.

Inga partybiljetter nerstoppade i bikinin när du halvslumrar, bara lugn och ro... Kanske en thailändsk familj som vill ta ett kort på er och sätta sin bebis med i bild... cool och det viktigaste beslutet ni kommer att ta under dagen är förmodligen var ni vill äta på kvällen...

 

Ta en båttur ut till lite öar som finns straxt utanför Mae Phim, men kolla upp så det finns flytvästar till samtliga som skall åka med. Det finns fina turer med både mat o dryck i priset, så härligt! Men ta med ett par pilsner själva om ni vill ha under dagen, kylutrymme finns oftast i en liten box med is, skulle jag tro.

 

En dagsutflykt till Koh Samet är inte dumt! Vi brukar ta "joind speedboat" från Ban Phe, där båtarna går ut till Koh Samet. Om man tar den vanliga färjan ut så tar det lite längre tid och man får en bit att ta sig till stranden då man väl kommit fram till ön - men speedboat så hamnar du direkt på en strand för 300B tur/retur och det är värt varenda baht då det går fort och är supersmidigt! Man vill ju inte förlora en enda minut om man skall ha en härlig stranddag på Samet! Tillbaka till Ban Phe t ex kl. 18, men det kommer ni överens med dem då ni bokar/köper biljetterna.

Kanske går det nu att åka direkt från Mae Phim på detta sätt? Vi har ju inte varit nere sedan januari och den lilla pärlan växer så det knakar både vad gäller byggande men även i service och aktiviteter..

 

Ta en kvällstur till "djungelrestaurangen" Tamnanpar, eller Classic Forrest som den också heter. Boka på en lokal restaurang såsom t ex Sun Shine Bar som inte ligger så långt från Blue Mango. Där kan man också hyra bil, moppe, köpa utflykter och boka shoppingresor med medföljande chaufför till t ex Pattaya eller Rayong.

Transfer t o fr flygplatsen, eller var man nu vill åka - till färjan i Ban Phe, kanske..? Eller till kvälls/nattmarknaden inne i Klaeng, en liten thaistad 14 km från Mae Phim..

 

Jag tycker att de enklaste grejjer blir underbara utflykter när man är i Mae Phim, bara att handla inne på "ThaiICA" inne i närmsta samhället Ban Kram 3 km från Pimman blir en utflykt en fm om man skall åka moppe med familjen...

Att fixa fossingarna semesterfina är ett måste när man är nere, likaså massage, så klart!

Kanske manikyr, eller fixa frisyren..? Billig lyx för oss västerlänningar och allt går att göra i Mae Phim med omnejd.

Fiska din middag själv och få den tillredd? Finns en sådan restaurang en bit iväg från byn.

Simma med delfiner? Boka dock i tid då det är lång väntetid under högsäsong.

Båttur ut till den av drottningen skyddade "Sköldpaddsön"? Bokas i Mae Phim.

Åka på show i Pattaya 10 mil bort - då menar jag en seriös Ladyboy show med vackra primadonnor och plymer.

Välj en barnvänlig sådan, fråga i förväg när ni bokar..! wink

 

För er som inte har varit i byn tidigare kan jag garantera att varje enskild dag i Mae Phim är en upplevelse i sig. Det är äkta thailändsk atmosfär, trots att vi är många västerlänningar i byn. På stranden kan du få kupa händerna runt ögonen och kisa långt bort för att överhuvudtaget se andra "turister"... Låt gå för att det är fler nere under "peak" såsom december-januari, men nu ett par månader framåt är man nästan själv på stranden...

Nu tycker ju jag att det är trevligt att träffa lite folk på min semester, men väldigt skönt att få va lite för sig själv också...

Det enda tillfället det är mycket folk i farten är ju vid de allra mest populära restaurangerna vid middagstid på kvällarna, då kan det t o m vara en bra idé att boka bord om man skall komma med en hel familj mellan 18.30-20.00... Detta fram till Trettonhelgen ungefär, sedan åker många hem och man kan bre ut sig i byn... wink

 

 

Hoppas någon fick lite tips och idéer och att detta var till kanske lite nytta i alla fall...

Alla ni andra får gärna fylla på med roligheter och sådant ni tycker man kan göra när man är i Laem Mae Phim!

 

Nu längtar jag som en galning och om 11 måndagar äntrar jag Thais maskin och tänker tömma rödvinsförrådet!

 

 

Ha en fortsatt härlig söndag!

 

//PICCOLINA

 

 

Fortsätt läs mer
  13506 Träffar
  11 Kommentarer
piccolina

Bara 20 måndagar kvar...

Hej igen!

 

Vi - P & jag - har ett räknesätt och psykologiskt omräkningstal för att få resan att kännas närmare i tid än vad den kanske är... vi räknar måndagar kvar till avresa! smiley

Idag är det 20 måndagar kvar, men redan i morgon har vi räknat ner 1 måndag och det är 1 mindre och bara 19 måndagar kvar innan resan till Paradiset!

Ingen semester har jag tagit i sommar - så kan det bli när man är sin egen - jag beviljade inte mig själv det..! wink

Jag kan jobba som en slav, bara jag vet att jag har detta framför mig!

 

Vi har bokat nedresa 4 januari och landar alltså på morgonen den 5 januari. Vi tänkte börja med lite POWERSHOPPING i Bangkok och sova ett par nätter på något mysigt hotell - gärna LYXLYX - som vi med fördel kollar in på www.latestays.com några veckor i förväg.

Vi åker ju nästan mitt i "peak" så det är ju inte lika lätt att springa på de enormt fördelaktiga hotellpriser som råder just nu, men letar men och är medlem (läs anmält sig för nyhetsbrev) på några hotellsajter så brukar det dyka upp enastående erbjudanden även under högsäsong...

Vi trodde ju vi skulle komma iväg i somras nu under semestern och hade bokat executivesvit på President Palace på Sukhumvit för bara 650 SEK natten för oss två - då ingick snabbincheckning/utcheckning,  "egen" lounge med t ex fria soft drinks hela dagen och man intog också sin frukostbuffé där, afternoon thé m. canapéer, kvällsbuffé och fria drinkar mellan 17-19.30... En drömtillvaro för en njutare som mig... Att man sen hade morgonrockar, tofflor, Bangkok Post och iordningställande av säng och sovrum inför kvällen (s k turn-down), fri tvätt/pressning av två plagg vardera/dygn och tillgång till en massa andra tjänster som förenklar tillvaron gör ju inte saken sämre...

 

Någon som bott där och kan bekräfta vad vi missade..?? smiley

 

I mitt Bangkokbesök så ingår följande:

 

* Snabb incheckning för att komma ut på stan så fort det bara går; börjar med att fixa fötterna flip-flop fräscha...

* Mot gatumarknaderna eller MBK för att inhandla lite väskor och klänningar - är det fina grejer så kanske jag inhandlar till butiken och mina kunder...

* Hem till hotellet ett par timmar för att njuta atmosfär och hinna med lite kvällsbuffé och ett? glas vin...

* Intar före-maten-drinken på Hotell Lebuas Sky Bar (Sirocco)

* Äter BBQ-buffé på Oriental som ligger ett stenkast från Lebua

* Night Market (Nu då Suan Lum har stängt så vill jag göra premiär på Paradise Night Bazar)

* Om inte shoppingen gjort så jag vill krypa ner mellan svala lakan och stirra njutningsfullt på mina nyinköpta påsar som står på golvet - NATTKLUBB!

* Morgonen därpå underbar frukost och sedan Chinatown för hela slanten och avslutar med en drink på något spektakulärt ställe i denna stadsdel... och kinesisk kvälls/nattmarknad!

...och i säng efter det, förmodligen mycket störd över att jag missat den fantastiska kvällsbuffén på vårt hotell.. devil

Nästa fm lite repriser till butiker jag sett något jag missade och på em ner till Mae Phim - slut shopping..! Fast lite väskor och klänningar kan man ju alltid springa över i byn...

 

Det var Bangkokvistelsen det, återkommer med beskrivning av drömtillvaron i Mae Phim...

 

Ha en härlig fortsättning på söndagen, folks!

 

//PICCOLINA

 

 

Fortsätt läs mer
  5132 Träffar
  3 Kommentarer
piccolina

Ofrivilligt kvar i Sverige...

Hej igen alla... NO TIME, NO SEE...

 

Ja, det är fullt upp i nya butiken och jag säger varje kväll till mig själv att jag skall blogga/skriva något - men det blir ta mig 17 inte av... Alltid något annat på agendan men jag skall skärpa mig!

Men ni vet hur det är, är man hemma här i Svedala så har man inte lika mycket att berätta som om man är på plats..! Dessutom har jag haft det fullt upp med allt nu när jag skall promota och hålla ångan uppe i den nya damklädesbutiken jag öppnat här i Uppsala.

Dagar, kvällar och helger jobbar jag, faktiskt dygnet runt - och nu har vi varit tvungna att ställa in vår efterlängtade sommarresa till Mae Phim- olidligt svart beslut! Men så är det när man har sin egen business, vilket jag vet att många andra också känner igen sig i ...

 

Det är 6 månader sedan vi lämnade Mae Phim och nu kommer det att dröja 5½ månad ytterligare innan vi kommer ner igen..!! Det är inte klokt, jag är så besviken!

4 januari äntrar vi Thais TG 961och lutar oss tillbaka i stolarna för 3½ vecka i PARADISET, det är bara att hålla ut!

 

 

 

Här hemma tänker jag på allt roligt som vi missar denna gång, men ...WTF - det är bara att härda ut..! smiley

Man får hoppas på att man vaknar upp varje morgon framöver frisk och kry - men man kan aldrig vara säker och just därför blir jag så frustrerad...

Jag längtar till mitt PARADIS och kan inte vänta..!!

 

Vår härliga sala från köket sett...

 

Ähh, nu får jag gaska upp mig lite och se framåt och så vill jag gärna ha lite kommentarer om vad ni andra tycker... Har ni det jobbigt med att "få till det" med resorna ner till Mae Phim eller tycker ni att det fungerar så som ni tänkt er..??

 

Man skulle kanske ta en resa i oktober - det fanns billiga biljetter då...! wink

Hittade med Thai för en ganska billig peng, men anlitar allra helst Jordenresor då de alltid skakar fram bra resor för priser som inte syns på nätet - rekommenderas!

Har faktiskt suttit och letat och jämfört riktigt frenetiskt tidigare, men slutat med det då de alltid kan matcha priset på ett eller annat sätt!

Jag vet att jag nu gör "smygreklam", men so what... det är vad jag tycker och de förtjänar det med den service de serverar sina reseförslag..!

 

Ha en härlig vecka!

 

//PICCOLINA

 

 

 

Fortsätt läs mer
  5388 Träffar
  7 Kommentarer
piccolina

I morgon Thaifestival..!

Thaifestivalen i Kungsträdgården

Fortsätt läs mer
  4889 Träffar
  1 Kommentar
piccolina

Börja blogga, du med!

Nu kan också du börja blogga på ett enkelt sätt!

Dela med dig av tankar, funderingar, tips, ideér och upplevelser från vårt gemensamma PARADIS Mae Phim med omnejd - även från din mobil!

Kanske sitter du på någon härlig restaurang nere i byn och känner att du just nu, precis nu, bara måste dela med dig av en bild på din superaptitligt serverade tallrik!

Eller ligger på en strand och bara måste visa oss andra vad vi just då missar..!

Oavsett vilket så är det jättelätt att blogga via mobil - prova snart själv!

Sen kan du ansluta dig till ett system som gör att du kan få in reklamintäkter på din blogg om du vill, även det får du handledning av vår Admin till

 

Admin kommer att lägga ut manualer och annat för att du skall kunna komma igång, lättfattliga sådana..!

 

Ha en fortsatt fin helg!

 

//PICCOLINA

 

 

 

Fortsätt läs mer
  4301 Träffar
  0 Kommentarer
piccolina

Sköna maj - VÄLKOMMEN!

Maj började kall och ruggig... Valborgsmässoafton - som firas väldigt stort här i Uppsala - bjöd på isande vindar och en regnskur, USCH!

Vi var på sillunch och sällskapet tog därefter den traditionella promenaden ner till city för universitetsrektorns vårtal från Carolina Rediviva och mösspåtagningen av alla studenter och andra överliggare - jag säger bara DJUPFRYST!

Inte blev det bättre av att vi satt på Åkantens uteservering för att inmundiga dryckjom - kunde lika gärna sagt till om isbitar i mtt rödvinsglas för jag hade inte märkt någon skillnad på temeraturen av innehållet... Varför envisas man med att hålla på traditioner till sista andetaget..??

Det tog ett par dagar att tina upp och jag längtade konstant till Mae Phims underbara värme...

Nu åker vi snart och jag räknar veckorna - 10 veckor prick idag - tills jag åter får vandra i ljummen sand och känna de sammetslena vindarna runt den här stelfrusna kroppen.

Efter en sällsynt lång och kall vinter känns PARADISET mer än underbart att få tänka på!

Må så gott alla ni som håller ut, för snart är sommaren här!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  5097 Träffar
  0 Kommentarer
piccolina

Påsken är över!

Himmel, vad fort det går när det är helg!!

Påsken flög förbi på ett kvastskaft och rackarns vilken fart den hade!

För er i Mae Phim kan jag skryta med att vi här hemma har haft ett fantastiskt sommarväder i påsk – fullt jämförbart med högsommarvärme i juli här i Uppsala!

Det har planterats och fixats i trädgårdar och folk har stått i shorts och linnen och jobbat och i andra trädgårdar har bikinibrudar legat och stekt – hos oss med en G&T på en pall i bekväm närhet…

Svalkande...

Gott i värmen...

Grillar har gått varma och dofter från goda marinader har spridit sig bland husen – härligt!

Gott i kväll!

Gott i grilltider!

Här får du tips på en god och enkel grillsallad att servera till både kyckling och annat kött:


1 Spetskålshuvud skuret i smala strimlor

½-1 dl Majonnäs (beroende på hur mycket salladskål det är)

3 msk Vit balsamvinäger

+ några skak från en Aromatburk

+ några skak från Vitpepparburken (mald)


Blanda allt någon timme innan servering och du får en fin sallad till köttet, passar lika bra här hemma som i Thailand om du grillar hemma när du är där – glöm inte ta med Aromatburken till “stugan” nästa gång bara…

Vi hade den i går till grillbuffén med släktens alla ungdomar och det ringdes redan idag efter receptet..!

Känns lyckat, och vi gjorde en refill själva, faktiskt. GOTT!


Vi tänkte att vi skulle ta och mura en grill på gården där i Pimman. Tänk vad underbart att åka ner till

t ex strandmarknaden och köpa lite goda skaldjur och annat gott och kasta på grillen på kvällen.

Jag skall ta med min bok i thailändsk matlagning som jag fått – de på plats kan jag ju inte läsa – och träna på att göra goda såser och starka chilligrejer att ha till..! Lite grillade grönsaker till detta och middagen är klar! :-)

Jag skulle vilja gå på kurs i enklare thaimatlagning hos någon som vill lära ut – någon som har tips på det?

Jag gillar att laga mat och har lite svårt att tänka mig en längre vistelse utan det momentet, det är tufft att vara nere ens bara 3 veckor utan att få röra lite i grytorna – men hur det än är så står alla våra kastruller och stekpannor nästan orörda efter våra besök i huset… förutom lite äggröra & bacon vi brukar få till.

Kan det bero på att det är så mycket gott som lagas nere på restaurangerna i byn..? Inte är det kanske en ekonomisk fråga heller för det är ju så billigt att äta ute i Mae Phim… nej det bara blir så att man går ut och äter – i alla fall för vår del.

Det är ju skoj att träffa goda vänner nere på restaurangerna, eller bara slöa lite och sitta och glo… prata lite med varandra emellanåt och sen sitta och glo lite mer…

Ja, ni vet – sådär “semesterslött” som det blir emellanåt, och sen hem och kasta sig i bingen – SKÖNT!

Jag har börjat att vakna tidigare när jag är i Mae Phim, lite för tidigt…

Här hemma sover jag lätt till 8-bläcket, men i lilla Pimman vaknar jag tidigt och ligger och drar mig från 06-tiden och sen sitter jag gärna ute på salan vid 06.30 och bara njuter av den svala morgonen med en kaffe… P likadant… och vi säger båda till varandra med ögonen att vi skulle ha det så här i flera månader… Behövs inga ord i arla morgonstund och man förstår varandra så bra…

Vår sköna sala...

Här sitter vi sedan ett tag innan förmiddagen tar vid, inte sysslorna för det har vi ju inte så många då vi är nere…

Men konstigt nog så går dagarna i Mae Phim med raketfart, vi har massor att göra och alltid nya grejer som skall fixas!

I just love it – och snart är det dags igen!

Om ca 75 dagar kommer vi ner till vårt PARADIS! Vi börjar med en liten Bangkokvistelse – det var ett tag sedan och jag har fått abstinens. Faktiskt inte från shopping utan mer för att jag vill insupa den otroliga Bangkokpulsen och denna gång ta mig in i heta ChinaTown med alla shoppingstråk och smyckesmarknader. Hett både i ordets bemärkelse men också trendmässigt!

Jag säljer ju smycken i min klädbutik här i Uppsala så tuffa smycken vore roligt att få komma hem med till butiken.

Jag vill också hitta lite roliga väskdesigners med kollektioner utöver det vanliga, så vi får se vad jag kan hitta där.

Har ni som redan varit där några tips till mig så mottages de tacksamt!

Ha det nu allra bäst och ha en skön vecka!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  5192 Träffar
  9 Kommentarer
piccolina

Oj, vad jag saknar Songkran..!

Nu kör den i gång igen - SONGKRAN!

Jag var ju så himla orolig första gången jag skulle ner mitt under den - men oj, vad skoj det blev!

Alla glada thailändare som försiktigt frågade om de fick smeta lite parfymerad talk på våra kinder med en "välsignelse" till detta...

För att inte tala om allt vatten de HÄLLDE över oss - särskilt roligt var det ju på västerlänningar till vilda tjut!

Dessa bilder visar lite grann hur de 3 dagarna var - blöta och varma... och alldeles underbart roliga!

Med detta klipp från thailändska "Talang"  så önskar jag en skön fortsättning på söndagen och veckan som kommer! Ja, jäklar vilken stjärna! "Hon" är ju helt guddomlig!

Ha en fin Songkran ni som är nere nu!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  4420 Träffar
  9 Kommentarer
piccolina

April, april..???

Hej Kära Vänner!

Long time, no see... men nu så är det verkligen dags!

Det har ju varit - och är ännu - enorma problem med regnet i de södra delarna av Thailand.

Översvämmningar och höga vågor har gjort så att många har farit illa i vattnets framfart.  Först så hade man insamlingar till Japan och nu måste man se till att själva ha medel till att klara sig igenom detta - genom fler insamlingar...

Längtar som en galning ner till vårt PARADIS och räknar dagarna! Vill skicka er en lite trevlig hälsning så här på randen till 1:a april...


Må så gott & bli nu inte lurad idag!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  3340 Träffar
  1 Kommentar
piccolina

Vill du köpa lyxhus i Paradiset..??!

... Kolla då in detta fantastiska hus som ägs av en bekant.

Härlig pool!

Så här skriver ägarna:

“STORT LYXIGT THAI-HUS VID HAVET

Helt nybyggt stort och mycket exklusivt hus i Mae Phims slutsålda och bäst belägna område Cape Mae Phim; handbyggt i thaistil. 5 sovrum, egen stor pool, Master bedroom med utgång till privat jacuzzi. Havsutskikt från både pool och övervåning. För info, vänligen e-posta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..”

De tycker huset är i största laget för dem och säljer det nu för att köpa ett mindre i Mae Phim.

Är du “på” så kontakta ägarna direkt – ett sådant här hus finns det inte så många av i lilla Pimman..!

Till huset finns också ett gästhus – ALLT MYCKET SMAKFULLT!


Ja, jisses vad man längtar ner till sitt PARADIS hela den vakna tiden – sen drömmer man om det på nätterna också! Vi åker inte ner förrän i juli, men dagarna springer iväg just nu så det skall nog gå fort!

Jag har full upp med min nyöppnade butik här hemma och för mig i klädbranschen så är det en lycka att våren är på god väg här hemma – en fantastisk årstid med mycket längtan och massor att vara uppspelt över!

Trots fortfarande mycket snö här i Uppsala så vågar sig vårlökarna upp och påskliljor lyser gula både här och där – mest där kanske för jag såg en jättebukett som tronade lysgul utanför ett galler där det kom varmluft från en tvättstuga i ett hyreshus…

Annars kanske det egentligen ännu inte är så gott om dessa fenomen…

Ha en underbar helg – i kväll blir det godsaker – “kaka på fot”! :-)

Gissa vad det betyder…

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  3982 Träffar
  7 Kommentarer
piccolina

NY RESA BOKAD..!

Halloj kära vänner!

Nu har vi bokat ny resa och som så många gånger innan gör vi det med Jordenresor - eminent service!!

Slår gärna ett extraslag för dem då de alltid är så snabba, pigga och med lätthet vaskar fram bra priser och flygtider.

Nedresa blir 14 juli och vi väntar några dagar senare ner paret D, där en av dem fyller jämnt!  Hela släkten har de med sig - här skall firas!

Själv har jag ju bara fyllt..?? Ja, vad det nu var, så det skall bli kul att fira en ?-åring... :-)

Hur som helst, när jag fyllde så önskade jag mig inga presenter - man har ju skåpen fullt ändå med allt man behöver - så jag önskade mig en härlig fest med min familj och närmaste vänner.

Det enda jag önskade mig var att få sitta och ha trevligt med mina nära och kära, utan att vara helt utpumpad av matlagning och planering veckor i förväg...

Vi sa att vi dukar och bjuder på drycken och vännerna kommer med presenten mat/buffe med det godaste de vet och vill bjuda mig och de andra medfirande på..

Oj, vad lyckat det blev!!!  Gästerna/firarna kom på ett bestämt klockslag med händerna fulla med mat av olika slag, dukade upp och värmde i ugn och jag bara satt och njöt med ett glas vin i handen - hade tid att prata medan alla andra dukade på och av, diskade och satte på kaffe - jag reste mig inte en enda gång förutom att skåla då och då... :-)

En underbar fest jag kommer att önska mig igen om det åter skulle bli aktuellt - jag var utvilad och slapp all jäkt och stress.

Jag kunde umgås och njuta av alla mina fina nära och kära jag hade omkring mig - den bästa present jag kunnat önska mig!

Vad skall man med guld och gröna skogar till då man har en så underbar familj och så härliga vänner..?!

Den festen var värd allt för mig och inga Orreforsglas eller keramikmuggari världen hade kunnat ersätta detta!

Jag hoppas vi kan ge denna 50-åring i vårt ressällskap denna härliga känsla!

Nu har vi varit hemma i en månad och har redan en svår längtan ner till huset igen!

PARADISET!

 

Vi läser om och får lite mail om hur en del har det och hur härligt det är nere i lilla “Pimman”…För oss står ett hus där och väntar, vänner lever sitt liv runt omkring huset – som nu när vi är hemma i Svedala står tomt...

Vi hade ju kunnat vara där, men väljer vårt liv i Sverige för tillfället - med barn som bor hemma och nyöppnad butik som behöver tas hand om som en baby innan första stegen på lite egen hand - ett roligt faktum och jag älskar just nu att gå till jobbet varje dag!

Så här hemma är allt ganska bra, just nu är klockan snart 5 på eftermiddagen och det är ljust och fint med härliga enstaka plusgrader, våren är äntligen lite på väg!

Önskar er alla en fortsatt skön söndag!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  159 Träffar
  10 Kommentarer
piccolina

Hemma i Svedala igen...

... och snöigt värre - samt KALLT för i morse var det -13..!

Motorvärmare och hela bibbarongen... Snö, vad är det?? Efter 3 härliga veckor i Thailand vänjer man sig vid den mjuka värmen...

Det är sammetslent på kvällarna och lite friskt tidigt - väldigt tidigt - på morgnarna så här års. Vi var uppe vid 06.30 de flesta dagar och njöt av morgonkaffet ute på salan, ibland iförd en tunn kofta t o m ...

Vi satt med kaffet och såg den ena grannen efter den andra som susade förbi varv efter varv i löparskor, andra som promenerade i bestämd takt och ytterligare andra som trots krämpor  beslutsamt tog sig runt området eller den gemensamma morgonpromenaden som för många blivit en självklar skön aktivitet och social samvaro.

Men själva skyllde vi på "semester" och satt bara där och njöt av vårt samvetsljumma morgonkaffe... :)

Det är skönt att vara hemma igen, hos våra barn som ju fortfarande bor hemma hos oss och allt det roliga som att öppna en ny butik  för med sig för mig - MEN GUD VAD JAG VILL ÅKA NER IGEN!!!

Men denna gången dröjer det ända till juli innan vi kommer iväg, så nu är det bara att längta.

Vill berätta en helt underbar liten historia för er som ett par av våra trevliga grannar berättade  för oss: -"

Vi var på väg nedåt, mot Koh Chang och hade hört att Chantaburi nedanför oss var så fint. Så när vi hade åkt en bit så såg vi att det var en skylt som visade in på ett ställe som såg alldeles underbart ut, flott och påkostat".

Det här ser ut att vara ett fint hotell så här kan vi tänka oss att stanna över natten, tänkte de och åkte in på den pampiga vägen och upp mot entrén. De parkerade och gick mot receptionen  för att höra vad ett rum skulle kunna tänkas kosta.

-" We like to book a room", sa våra bekanta.

-" Welcome", sa receptionisten, "Have you booked"?

-"No, but we like to see a room and stay the night"...

-"...???.. But this is a hospital..."

Ooops, så fel det kan bli,  men visst är den  gullig denna lilla  anekdot?

Med detta så säger jag God Natt!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  3911 Träffar
  3 Kommentarer
piccolina

Sista veckan för den här gången att njuta av..!

... Och fullt upp!

Lunchen idag... ett rör Pringles..!:-)

Vi var på Thaifest på en åker nere i byn i går... så maken är lite matt i lacken i dag och vilar för tillfället - konstigt, det var ju sån fart på honom igår..!

Jag tror det var minst 40 Balibor som som hade köpt biljetter till detta evenemang - och långt fler västerlänningar också från andra områden här i Mae Phim och runt omkring.

Det var en sorts Nyårsefterfest som företagarföreningen här i Mae Phim höll i.

Varje restaurang och butik här i byn får årligen betala mellan 300-600 B som allt läggs i en pott för bl a en sådan här tillställning. Inför festen hade alla företagare också fått förfrågan om de kunde tänka sig att skänka vinster till lotteriet som hölls under mycket ljudliga former.

Borden såldes per styck och rymde 8 personer. Man köpte alltså ett bord för 2000B och då ingick mat och dryck för 8 personer samt uppträdande och lotteri förstås. Sen gällde det då att sälja biljetter till vänner som också ville följa med - annars stod man där med 8 platser med mat och dryck till lika många...

"ALLA" var så klart där och för egen del tyckte jag att det var rätt skoj - ända tills lotteriet började.

En otroligt engagerad butiksägare höll i evenemanget och var s a s kvällens konferancier.

Det blev några dragningar av våra s k "luckynumbers" innan de kom på att de nog måste säga numren på engelska också - vi var ju ganska många faranger som kanske inte visste vad hasipsi betydde...

Hade jag suttit kvar hade jag kanske kunnat räkna på thailändska nu, men vi bröt upp efter en stund och gav bort våra lotter till glada thailändare bordet brevid.

Men vi hade i alla fall en rolig kväll med  trevliga grannar och fick fantastisk mat - stark och mycket!

Nej, nu skall jag försöka ta mig till stranden - det är en underbar dag här i PARADISET!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  4018 Träffar
  5 Kommentarer
piccolina

Gud, så skönt det är här!

... och så mycket skoj folk man träffar..!

Vi har under den första veckan vi varit här hunnit ha sovgäster, blivit hembjudna till trevliga medlemmar här på sajten, hälsat på massor av både "gamla" och nya bekantskaper och njuta av ensamhet...

Idag så hamnade vi på en underbar och ödslig strandbit genom att åka ner på en av de små vägarna ner till stranden bortanför Novotel.

Paradisiskt och just bara för några få personer hade det ställts upp solstolar av thailänds modell, de som inte går att ligga på mage i utan bara sitta framåt i - PARADISISKT!

Vit sand, lätt bris,  inget att köpa, men några strandbungalows som sköttes av några få personal... underbart!

Här lägger vi oss och efter en stund i total ensamhet så knattrar en moppe fram till sandremsan 8 meter bort och stannar.

-"Helt fantastiskt underbart!" ropar någon till oss på klingande norska... "Här är like fint som Skagen - fast uten folk!"

Vi pratade en stund och den trevlige norrmannen skulle vidare så ... vi blev skönt ensamma igen..

Efter en stund går vi och äter lunch på en liten strandrestaurang i närheten - Bee Happy Restaurant. Vi äter en fantastisk "Chicken curry on rice" för 50 THB och underhålls av den rolige "managern"!

Rekommenderas verkligen!

Vi har också hunnit äta på en del av restaurangerna och vill verkligen framhålla Sun Shine Bar som en av de bästa i Mae Phim!

Vi tycker väldigt mycket om denna restaurang, med tillhörande staff, men äter så klart också på de renodlade thairestaurangerna.

Min favoriträtt på Sun Shine Bar är grillad havsabborre med vitvinssås, spenat/lökblandning och potatismos, en egen komposition från menyn och denna rätt som egentligen är med pommes/ris och citronsås. Men vill ni ha den på mitt vis så beställer ni "Seabass Piccolina"... :-) MUMS!

I går besökte vi nya Sportbaren och fick veta lite mer om hur det kommer att bli då den är i full gång enligt ägarens visioner.

Det kommer att vara en barmeny med egentillagad mat a la sportbarsmodell. Det fanns ett antal tv-skärmar som just nu visade olika kanaler, i väntan på sportevenemang. Det fanns också ett biljardbord och det skall så småningom också installeras darttavlor.

Det här stället kommer nog att blomma ut så småningom och locka till sig fler och fler, de har ju nyligen öppnat.

Med detta så slutar jag för idag och säger

God Kväll!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  3807 Träffar
  4 Kommentarer
piccolina

Ester - vi är här nu!

Hejsan alla!

Nu har vi anlänt till PARADISET!

Det är precis som väntat - UNDERBART! Man kommer ihåg detaljer från allt man gjort från resor hit tidigare och dessa fastnar i medvetandet som små tuggummin...

Vi hade förmånen att redan från start hysa ett par goda vänner från Örebro och idag drog de vidare upp till Bangkok - och vi vinkar nästan fortfarande för oj, vad slow och härligt att är här i lilla Pimman..!

Åke och Eva-Lena ringde just och berättade att de satt och åt på ett härligt ställe nära floden i Bangkok och vi satt då i andra änden av telefonen på Luckys här i Mae Phim.. Vi jättenöjda med det geografiska läget och de var dom också..!

Nu är vi äntligen här och vill inte byta tillvaron mot allt smör i Småland - men faktiskt kan jag säga att jag gärna räknar Bangkok til ett möjligt utflyktsmål.!

Visste ni att det går superfina minibussar för 200B sätet upp till Bangkok väldigt ofta varje dag från t ex Villa Bali?

Vi vinkade i förmiddags av våra gäster därifrån och var ganska hänförda av både pris och klass på färdsättet.

Sen vill jag berätta att det här på Bali Residence anordnas ONSDAGSGOLF för alla kategorier spelare.

På morgonen sätter sig alla  i en minibuss och åker iväg till en trevlig bana...

Just denna onsdag hade de som caddies 2 st "proffs" som stoltserade med 8 samt 9 i handikapp och kunde ge massor med tips..! Häng på där nu så ni blir bättre spelare! Vem vill leta bollar hela karriären..?

Vi som inte fattar ett svatt eller saknar bollsinne helt får också följa med - men det kanske är vi som får leta efter bollarna..?? :-)

Nu anordnas det också Thaikurser lite här och var - bl a på Luckys Saloon där vi avslutade vår kväll i dag.

En tjej som kallade sig "First" (hon hade en lillasyster som hette "Second") höll i kurser som man kunde anmäla sig till och det var olika dagar med olika intervaller som gick att tillgå. Kostade ungefär 200 B/tillfälle  som innebar 2 timmar/gång.

First var enligt min uppfattning väldigt bra på engelska och hade ett bra upplägg på sin thailandsklass.

För alla på Bali Residence som gillar vattengympa så anordnas det här på Bali  poolgympa varje söndag kl. 10.00 just nu av en eminent vattengympaledare!

Ni på andra områden har kanske säkert samma förträffliga vattengympaservice..! Och inte nog med detta - varje morgon kl. 07.00 så avgår en promenadstab från vaktkuren. Det promeneras raskt i en timme och sedan är gänget tillbaka vid 8 igen - ALLA VÄLKOMNA ATT ANSLUTA!!

Vi andra som gillar att sova kan i stället sticka ut och vinka lite till dem som kommer tillbaka - det är ju lite motion i alla fall...

Om inte - hör av er ni som har evenemang ni vill att jag skall promota för..!

Med detta blir påsen full för idag - alla tillönskas en härlig vistelse!

//PICCOLINA

Fortsätt läs mer
  6030 Träffar
  3 Kommentarer